Weetjes om je dier gezond te houden

Weet je dat vaccinatie ook risico's met zich mee brengt? 

In de loop der jaren is duidelijk geworden dat vaccinaties niet alleen maar voordelen hebben. Ze kunnen ook mogelijke andere gezondheidsrisico’s met zich mee brengen doordat het immuunsysteem herhaaldelijk op onnatuurlijke wijze wordt geactiveerd. Bovendien wordt er met de cocktailvaccinatie vaak tegelijkertijd tegen verschillende ziekten gevaccineerd. Helaas komt het ook veel voor dat dieren die niet helemaal gezond zijn ingeënt worden.

Het lichaam moet in deze gevallen op verschillende fronten tegelijk reageren waarbij er dingen mis kunnen gaan. 

Meestal zijn schadelijke gevolgen pas merkbaar op de langere termijn zoals de ontwikkeling van auto-immuunziekten, allergieën, en kanker. Soms zijn de reacties sneller te zien: diaree, braken, anafylactisch shock, toevallen of koorts.

Titerbepaling 

Je kunt de dierenarts ook vragen om eerst een titerbepaling te doen. Dit is een bloedtest die de hoeveelheid antistoffen meet. Bij voldoende weerstand hoef je niet opnieuw te vaccineren en kun je het jaar daarop opnieuw een titerbepaling laten doen. Op de website van NML Health is te zien welke dierenartsen een titerbepaling uitvoeren.

titerbepaling hond

Parvo, Hondenziekte en HCC.

titerbepaling paard;

Titerbepalingen bij het paard zijn alleen mogelijk van influenza en tetanus

titerbepaling kat

Calici -, Herpes – en Panleukopenia Virus (Kattenziekte).

Weet je dat vaccinaties ontstoord kunnen worden met bioresonantie en homeopathie! 

 

Barnsteen tegen vlooien  en teken

Barnsteen is een fossiele hars die afkomstig is van naaldbomen. Deze bomen werden veelal aangeduid met de wetenschappelijke soortnaam Pinus succinifera, een nog levende dennensoort. De hars is miljoenen jaren geleden uit de bomen gedropen en daarna versteend.

De anti vlo en teek middelen worden steeds giftiger en veel huisdier eigenaren zien er van af hun dier hiermee te confronteren.

Probeer eens een natuurlijk middel!

Er zijn nekbandjes te koop van barnsteen die de teken en vlooien zouden moeten bestrijden. Je moet ze regelmatig reinigen omdat barnsteen negatieve energie opneemt. 

Het bandje gaat ongeveer een jaar mee, als de stenen verkleuren dan is het dier toe aan een nieuwe band.

Het is de moeie waard om te proberen! Ze zijn onder andere te koop voor honden bij spiritueel garden vanaf €14.95

Bovendien help barnsteen bij onzekerheid en angst!

 

Berichten geplaats op mijn facebook pagina dieren natuurlijk genezen:

In dit berichtje wil ik je over de kracht en de waarde van de rode biet vertellen. Steeds vaker adviseer ik dit prachtige rode knolletje aan hond en paard.

Waar bestaat een rood bietje uit? Uit vezels, foliumzuur (b11), mangaan, koper, ijzer, magnesium en zelfs vitamine C.

De vezels zijn belangrijk voor een goed spijsvertering. Ze zorgen voor een schone darm.

Foliumzuur speelt een belangrijke rol bij de aanmaak van rode en witte bloedlichaampjes. Dus voor energie en een goede weerstand.

Mangaan is een sporenelement en is nuttig voor het botweefsel en als antioxidant voor de cellen.

Kalium is een ontgiftend mineraal. Het helpt bijvoorbeeld het teveel aan keukenzout af te voeren. Helaas gebruikt de producent van diervoeding veel zout om het product smakelijk te maken.

IJzer is belangrijk voor de bloedvorming en zuurstoftransport naar de cellen. Het zorgt voor energie en lichaamswarmte. Onmisbaar voor een goed werkend afweersysteem.

Magnesium is nodig bij de energie stofwisseling. Het mineraal ontspant de spieren en bloedvaten (calium spant de spieren juist aan).

Nu kijken we nog even naar het suiker gehalte van de rode biet. Dat is hoog, het hoogste van alle groente! Maar de suikers zijn niet zo ongezond als je denkt. Ze worden namelijk heel langzaam door het lichaam opgenomen en zijn hierdoor ook veilig voor koud bloed paarden. Voor paarden die hoef bevangen zijn is het voeren van rode biet niet aan te bevelen!

Rode biet adviseer ik bijvoorbeeld bij dieren met bloedarmoede en allergie.Toch blijft het van belang om eerst te onderzoeken wat de oorzaak van het probleem is!

Lekker samen met je paard of hond rode bietjes eten, hoe gezellig en gezond is dat!

Laat je dier eens testen op mineralen en vitamine! Lees er meer over op de site.