De reacties op de behandelingen

De eerste behandeling met chip kan een verergering van symptomen laten zien. Dit is niet iets om van te schrikken. Het dier pakt de therapie op en in het lichaam komen processen op gang.

De uitleiding organen worden geactiveerd zodat er bijvoorbeeld een verandering te zien valt in de mest of ontlasting, de urine kan een andere geur en kleur krijgen, het dier kan vermoeid of uitgeput lijken, de vacht kan verandering geven. Tot de uitleiding organen behoren longen, darmen, nieren en huid.

Het dier kan ook wat humeurig reageren en geeft duidelijk aan dat het rust nodig heeft. Ook emotionele en mentale aspecten worden aangeraakt door de behandeling. Hierdoor kan het dier tijdelijk terugvallen in oude patronen en gewoonte. 

De werking van de chip is er op gericht het lichaam weer in balans te brengen. Dit is voor ieder dier een individueel proces. Het valt dan ook vaak moeilijk te voorspellen hoe het dier bij de eerste behandeling zal reageren. 

Mocht er sprake zijn van een terugval adviseer ik om de chip 24 uur af te laten. Daarna kun je deze weer terug plaatsen. In de meeste gevallen is het verloop dan rustiger. Bij gevoelige dieren, dieren die zeer zwak zijn of oude dieren kun je de behandeling opbouwen door de chip de eerste dagen een paar uur te laten dragen en dit rustig op te bouwen naar 24 uur.

Natuurlijk is het raadzaam om bij twijfel contact met mij op te nemen. 

Naast de chip is het niet raadzaam om zelf medicatie in de vorm van kruiden of supplementen toe te dienen. Mocht je dit wel willen dan kun je het laten testen of het daadwerkelijk bij de behandeling past.